De Lauwers JO17 KAMPIOEN na zege in derby tegen Zeester

Dinsdagavond 29 mei stond de kampioenswedstrijd voor de Lauwers JO17 op het programma.
De Lauwers JO17 die na 10 wedstrijden 28 punten had verzameld heeft alles in eigen hand om kampioen te worden.
De nummer 2 van de competitie, VEV JO17-3 heeft 26 punten. (Lauwers heeft doelsaldo van +26 ten opzichte van VEV)

Om 19:00 uur startte in Zoutkamp de wedstrijd Zeester JO17 – De Lauwers JO17.
Het donderde en bliksemde aan Lauwerszijde zowel in de lucht als het eerste kwartier van de wedstrijd. Waarbij de Lauwers vaak in de aanval ging en Zeester overrompelde.
Het lukte de Lauwers niet om te scoren. Hierdoor bleef Zeester in de wedstrijd en werd ook Zeester gevaarlijker voor het doel. Halverwege de eerste helft was het Lauwers keeper Matthijs van der Laan die 2x in korte tijd oog in oog kwam te staan met een aanvaller van Zeester. Beide keren kon Matthijs hun inzet keren waardoor het 0-0 bleef.
Na een half uur voetballen was het de Lauwers die via een vlot lopende aanval Remco Stam rechts voorin kon bereiken. Met een lage voorzet zette hij Twan Zwama vrij voor de goal. Helaas ging zijn inzet voor de goal langs. Nog geen minuut Later was het Gert Jan Verbruggen die vanaf de linkerkant tussen de verdedigers doorglipte. Zijn inzet werd door de keeper ternauwernood verwerkt tot hoekschop. In een eerste helft waar er kansen over en weer waren zochten beide teams na 40 minuten de kleedkamer op. Ruststand 0-0.

Het was Zeester die de eerste 10 minuten na rust nadrukkelijk op de deur van de Lauwers bonsde. Deze schoten gingen, ter opluchting van alles was een Lauwers hart had, vaak over of naast. Na een kwartier in de tweede helft kwam ook de Lauwers weer vaker in het spel voor. Het ontbrak bij beide teams aan topscherpte voor de goals waardoor er na uur spelen nog steeds de brilstand op het scorebord stond. In het laatste kwartier was het vooral de Lauwers die nadrukkelijk opzoek ging naar de overwinning. Met nog 10 minuten te spelen was het dan eindelijk raak. Het was Timo Boschma die uit een hoekschop van Arjan van Straten de bal bij de 1ste paal in het doel schoot 0-1. In de minuten die hierop volgden was het vooral de Lauwers die opzoek ging naar de 0-2, maar deze inzetten werden gestopt door de keeper van Zeester.

Na 80 minuten voetballen floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Met deze 0-1 overwinning is de Lauwers JO17 verdiend KAMPIOEN geworden.

Selectie Lauwers JO17
Spelers: Arjan van Straten, Arjen v/d Born, Eelke Landsaat, Gert Jan Verbruggen, Kylian Leistra, Marten Postma, Mathijs v/d Laan, Mike Zwama, Remco Stam, Sale Zijlstra, Timo Boschma, Twan Zwama en Wytze Kuiken

Leiders: Andre v/d Laan en Meindert Boschma
Trainers: Erik Brouwers en Merwin Kingma