Een oud bekende aan het roer bij VV de Lauwers 

Nico Roorda keert volgend seizoen (2024/2025) terug als hoofdtrainer bij het eerste elftal van VV De Lauwers.  Nico, in het bezit van TC II, begint aan zijn derde termijn als hoofdtrainer bij de club in het blauw/wit. In beide voorgaande periodes was het allesbehalve saai te noemen. In het seizoen 2012/2013 promoveerde de Lauwers via de nacompetitie op spectaculaire wijze door de penaltyreeks in en tegen Hoogeveen beter te nemen. In zijn tweede termijn (2017/2018) werd er gepromoveerd en gedegradeerd. Thuis tegen Stedum werd de promotie naar de 4de klasse in de extra tijd afgedwongen. In het opvolgende seizoen (2018/2019) moest het vlaggenschip weer een stapje terug doen.

Het blauw / witte bloed kruipt waar het niet gaan kan

Uniek kunnen we de aanstelling zeker noemen, maar onverwacht is het niet. Nico heeft naast zijn trainerscarrière een lange voorgeschiedenis bij de Lauwers. Zo speelde hij er in de jeugd en later in de jaren 90 voor het vlaggenschip van De Lauwers.  Dus we kunnen wel stellen dat er blauw/wit bloed door zijn aderen stroomt! Mede hierdoor is zijn aanstelling vlot verlopen. De afgelopen jaren was Nico actief in zijn woonplaats bij VV Grijpskerk waar hij o.a. de JO19 trainde, het team van zijn zoon, en het dameselftal, het team van zijn dochter.

 

Een bekend gezicht aan het roer dat rustig verder kan bouwen aan hetgeen wat huidige trainer Tinus Huisma in de afgelopen jaren heeft neergezet. Ook goed nieuws is dat leiders Oedse Paauw en Andre van der Laan een jaar verlengen. Zodoende heeft Nico volop ondersteuning.

De vereniging en het bestuur kijken uit naar het volgend seizoen maar zijn ook zeker benieuwd hoe het competitieverloop is de tweede seizoenshelft.

 

Succes namens het bestuur van de Lauwers.

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Volgende wedstrijden
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor