VV De Lauwers

Op 25 maart 1955 werd Sportvereniging ‘De Lauwers’ opgericht. Een vereniging met niet alleen leden in de dorpen van de Oosthoek van de gemeente Kollumerland, maar ook in de aan de gemeente grenzende dorpen in de provincie Groningen. Een vereniging voor sporters aan beide zijden van de rivier de Lauwers. De rivier de Lauwers kreeg dan ook een symbolisch plekje op de shirts van de tenues: de verticale blauwe baan op het witte shirt.

Aan de basis van de clubvlag staat het shirt van de tenues van de club: een blauwe baan (symbool voor de rivier de Lauwers) op witte ondergrond. De vlag kreeg dezelfde kleuren: twee witte banen et een blauwe in het midden. In de bovenste witte baan was een ‘pompeblêd’ in rood aangebracht als symbool van de Friese kant van de Lauwers en in de onderste witte baan een rood hartje dat de Groninger kant – de Ommelanden –  symboliseerde.   De vlag was als Lauwerszeevlag ontworpen door meester van Kuiken in samenwerking met de ‘Fryske Ried foar Heraldyk’ welke gebruikt werd bij de afsluiting van de Lauwerszee en met een aanpassing in de blauwe baan zou die vlag voortaan ook clubvlag van ‘De Lauwers’ worden. In de blauwe baan zijn twee ringen in geel aangebracht als symbool van beide afdelingen van de sportvereniging: korfbal en voetbal. Kuiken heeft uiteindelijk nog gezorgd voor een officiële status van de vlag. Goedkeuring en erkenning werd tot stand gebracht bij de Hoge Raad van Adel (Jongsma, J., …al wat deugd heet en lof verdient…, 50 jaar Sportvereniging ‘De Lauwers’).

De afdeling voetbal is een bloeiende afdeling met ca. 170 leden met seniorenteams, dames- en meidenteams, juniorenteams en pupillenteams welke op zaterdag uitkomen in competitieverband. Daarnaast zijn er zeventallen voor zowel de heren 35+ als dames welke op vrijdagavond in competitieverband voetballen.

Volgende wedstrijden
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor