De Lauwers JO17 knalt zich kampioen!

Krijg je op vrijdagmiddag een app dat de wedstrijd van zaterdag niet doorgaat, de tegenstander heeft een gebrek aan spelers en dus zijn we kampioen. Eerste gedachte wtf is dit. Leuk om kampioen te zijn maar wel heel goedkoop. Maar ff contact gezocht met Marrum, aan de andere kant van onze gemeente. Kan dit niet anders worden opgelost? Woensdagavond moest wel lukken. We moesten er dus echt voor spelen en alleen winnen was genoeg voor het kampioenschap. Onder leiding van scheidsrechter Wieger Kuiken en met veel supporters aan de kant werd om 19.15 uur afgetrapt. Direkt werd duidelijk dat Marrum niet was gekomen om ons ook maar iets cadeau te geven. De eerste minuten waren ze sterker maar kansen werden er door onze verdediging niet weggegeven. Na de eerste tien minuten kwamen we beter in de wedstrijd en kwamen ook de eerste kansen en ook de doelpunten. In korte tijd schoten en kopten Arjen, Timo, Remco en nog een keer Arjen de ruststand op 4-0. Bij een aantal doelpunten werd de Marrumer verdediging helemaal zoek gespeeld.
In de rust afgesproken dat we op dezelfde manier moesten doorgaan. Maar blijkbaar was de thee niet sterk genoeg want Marrum begon de tweede helft net als in de eerste helft fanatieker en werd ook gevaarlijk. Twee keer niet goed ingrijpen zorgde voor een 4-2 stand. Aan de kant ging de hartslag, bij een aantal, wel iets omhoog na het tweede doelpunt van Marrum. Het zou toch niet…, maar gelukkig had Mike de oplossing. Uit een corner nam hij de bal in één keer op de slof en scoorde de 5-2. Na dit doelpunt gaf Marrum zich gewonnen. Remco scoorde de 6-2 en Arjan de 7-2. Marrum was nog niet helemaal uitgespeeld, ze kregen nog een penalty. Deze werd gestopt door Mathijs. Even later werd het door een geplaatst schot dan toch nog 7-3. Kylian dribbelde en scoorde de stand naar 8-3. Het slotakkoord kwam van Remco die de eindstand naar 9-3 schoot. Kampioen maar dan wel zoals het hoort. Niet op papier maar gewoon spelen en winnen. Mannen bedankt.