SJO ‘T Hogeland JO17 – De Lauwers JO17

Zaterdagmorgen 11 november verzamelden de JO17 om 9.15 uur op Halfweg om te vertrekken naar Baflo. Daar moest aangetreden worden tegen SJO ‘T Hogeland. Dit is een nieuwe naam in de jeugdcompetitie. Sinds dit seizoen hebben Rood Zwart Baflo en v.v. Warffum de jeugdspelers ondergebracht in SJO ‘T Hogeland.

De jongens en meegereisde ouders stonden heerlijk in het zonnetje toen de wedstrijd werd afgetrapt. SJO ‘T Hogeland had nog geen wedstrijd verloren dus ze waren erop gebrand om ook deze wedstrijd te winnen. Gelukkig wilde ook het team dat gesponsord wordt door JanZijlstra.nl graag winnen. De heren van De Lauwers begonnen de wedstrijd goed en waren dan ook beter dan de tegenstander. In de 18de minuut scoorde Remco de 0-1. Na dit doelpunt zette De Lauwers nog meer druk. In de 22ste minuut mistte Remco erg jammerlijk een penalty. Omdat De Lauwers niet scoorde viel het doelpunt wel aan de andere kant, 1-1. Gelukkig scoorde Bauke Pieter net voor rust nog de 1-2 door een geweldig schot in de kruising. Na de ranja modderde De Lauwers maar wat aan. De jongens zaten niet lekker in de wedstrijd en lieten de tegenstander veel te vaak voor de goal van Matthijs komen. Dat uit zo’n kans de 2-2 kwam was dan ook eigen schuld. Gelukkig maakten ze de andere kansen niet af en kregen wij nog een kans. Remco scoorde net voor het eind van de wedstrijd de 2-3 nog binnen zodat De Lauwers met de 3 punten naar huis gingen