De Lauwers wint van FC LEO en pakt de 2e periode

Voorafgaand van de wedstrijd tussen De Lauwers en FC LEO werd de JO13 jeugd van De Lauwers gehuldigd met een erehaag en rookbommen voor hun kampioenschap. Daarna floot scheidsrechter de Klein voor de wedstrijd.

De belangen voor De Lauwers waren groot. Wat vorige week niet lukte moest het nu maar gebeuren. Winnen en de  2e periode is binnen en bij een andere uitslag is men afhankelijk van de uitslag bij Rood Zwart Baflo – Ezinge. Al na 5 minuten had De Lauwers z’n doel bereikt en kwam vroeg op voorsprong door een knappe goal van Gert-Jan Verbruggen. Daarna probeerde De Lauwers z’n voorsprong te vergroten maar ondanks het veldoverwicht waren de kansen tot de rust op 1 hand te tellen. Na de rust met de invallers Bert Jager en Arjan van Straten voor Robert Lietmeijer en BP. Nieuwenhuis

Kwam De Lauwers opnieuw goed uit de startblokken en was het ook nu weer binnen 5 minuten raak. Nu was het invaller Arjan van Straten die met een flitsende aanval raak schoot en de 2-0 op het scorebord bracht. Daarna probeerde De Lauwers de voorsprong nog verder uit te breiden en kreeg nog kansen via Martijn Fokkema. De spits zat nog niet helemaal in de wedstrijd tot de 60e minuut toen hij knap de 3-0 inkopte op een voorzet van Arjan van Straten.

Daarna gebeurde er niet zoveel meer en vonden beide ploegen het wel goed. Toch kreeg De Lauwers nog een doelpunt tegen in de allerlaatste minuut. Dat was jammer aangezien de verdediging van De Lauwers de hele wedstrijd  geen kans weg gaf. Na het tegendoelpunt vond ook scheidsrechter de Klein het welletje en floot af voor de wedstrijd en pakte De Lauwers de 2e periode. Een mooie prestatie voor de mannen van Tinus Huisma.

Op 3 juni krijgen we nu een mooi toetje met de wedstrijd in de nacompetitie met een uitwedstrijd tegen vvs Oostwold . Er wordt voor deze uitwedstrijd een bus geregeld.