Drogeham en De Lauwers delen de punten

Afgelopen zaterdag speelde een topper zich af op sportpark It Doltsje. Drogeham trof De Lauwers, daarmee stonden de bovenste twee teams uit klasse 5C tegen elkaar. Ondanks de herfstige omstandigheden wisten veel mensen het sportpark te vinden, waar een spannend duel zich afspeelde. Een beter voetballend Drogeham moest uiteindelijk tevreden zijn met een puntendeling tegen de fysieke ploeg uit Warfstermolen: de wedstrijd eindigde in 1-1.

Voor beide ploegen was het in het begin even aftasten. Toch werd al gauw duidelijk dat De Lauwers, onder leiding van oud-Drogeham-trainer en -speler Tinus Huisma, de lange bal hanteerde naar het doel van Drogeham. Drogeham probeerde aan de hand van combinatiespel een gat te vinden in de defensie van de uitploeg, maar slaagde nauwelijks hierin. De betere kansen waren voor ‘De Ham’, zo miste Nanne Storm net het doel uit een kansrijke positie. Vlak voor rust was de ban toch gebroken. Remco Wijma schoot prima binnen op aangeven van Alex Helder.

In de tweede helft kreeg De Lauwers steeds meer de overhand. De defensie van Drogeham begon zo nu en dan wat te kraken en daarnaast liepen de aanvallende intenties steeds eerder spaak. Een kwartier van tijd resulteerde dit in de 1-1. Na een voorzet tikte aanvoerder Jouke Spoelstra onfortuinlijk de bal voorbij de eigen doelman. Vijf minuten later was er bijna zelfs een voorsprong voor De Lauwers, maar een voorzet belandde net naast het doel van Jeroen Krol.

Met het gelijkspel schoten beide ploegen weinig op. Maar omdat Eastermar ook punten verloor, veranderde er niets bovenaan op de ranglijst.