Een dag met een gouden rand voor VV de Lauwers

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover; de feestelijke opening van het vernieuwde en verduurzaamde sportcomplex ’t Meertenust. Het feest liet door de COVID – pandemie even op zich wachten maar was daardoor niet minder geslaagd.

Het dagprogramma bestond uit twee delen, het ochtendprogramma was voor genodigden en het middagprogramma voor alle leden en vrijwilligers. Om klokslag 11 uur heette voorzitter Hedman Vellenga de genodigden (lees: wethouders, sponsoren, obligatiehouders en bestuursleden) van harte welkom. Na een terugblik van alle werkzaamheden kon men onder het genot van een kop koffie en een stukje oranjekoek rondkijken op het sportcomplex.

De club had voor het middagdeel tal van activiteiten georganiseerd: een stormbaan voor de jeugdleden, een koe de wei in voor de verloting van schijt je rijk en een DJ voor oudste leden. Aansluitend na de laatste fluitsignaal van de competitie wedstrijd De Lauwers 1 – Zeester 1 (6-0 winst) kon de officiële opening beginnen. Wethouder dhr. Fedde Breeuwsma van de gemeente Noard-East Fryslân was samen met het jongste jeugdelftal bereid gevonden om de opening te verrichten. Onder luid applaus van het talrijke toegestroomde publiek werd een prachtig spandoek onthuld.

Voor de Lauwers betekent de grootschalige renovatie dat er vanuit een duurzame en nette accommodatie sport geboden kan worden voor haar leden. Sport verbindt, dat was afgelopen zaterdag weer heel duidelijk op ’t Meertenust!

foto’s Sake Breedstra

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Volgende wedstrijden
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor