Een succesvolle 5de editie Koningsspelen voor basisscholen Noord Oost Hoek

Op vrijdag 12 april organiseerde de “Koningsspelen-commissie Noord Oost Hoek” de Koningsspelen voor de 170 leerlingen van de basisscholen uit Burum, Munnekezijl en Kollumerpomp.

Om kwart over negen werden de Koningsspelen, die gehouden werden op het sportterrein van S.V. de Lauwers geopend. Na het welkomstwoord, en het draaien van de koningsspelenlied werd er gestart met de 25 spelletjes.
Bij SV De Lauwers staat voetbal en korfbal centraal en dat was deze ochtend goed te zien. De jongste kinderen deden spelletjes die in het teken stonden van voetbal en korfbal. De grotere kinderen speelden 4 tegen 4 voetbal en korfbal. Tevens waren er tikspelletjes en een echte touwtrekbaan. Tussen deze spelletjes door konden de kinderen zich uitleven op een springkussen en een grote hindernisbaan.

Nieuw dit jaar was het hindernisparcours wat in het teken van voetbal en korfbal stond. Ook was er een snelheidsmeter, hiermee konden ze zien hoe hard ze met de bal hadden geschoten.
Robert Zuidersma had bij groep 5 en 6 het hardste schot. Hij schoot 43 km/uur. Bij groep 7 en 8 had Martijn Zuidersma het hardste schot dit ging met een snelheid van 52 km/uur.

Ook dit jaar streden groep 5 t/m 8 in competitie verband.
De winnaars van groep 5 en 6 waren Utrecht en van groep 7 en 8 AC Milan
Om 12.00 uur werden de Koningsspelen afgesloten en mochten alle kinderen een speciaal voor deze dag gemaakte ‘Koningsspelen-medaille’ in ontvangst nemen.

Na afloop werd de organisatie (Korien Boerema, Marieke van Straten en Merwin Kingma) in het zonnetje gezet door de directeur van CBS de Wegwijzer uit Kollumerpomp, zij hadden namelijk voor de 5de keer de Koningsspelen georganiseerd.

Tot slot willen we alle kinderen en onze ruim 50 vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens de Koningsspelen.

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Volgende wedstrijden
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor