Een zonovergoten 4de editie Koningsspelen voor basisscholen opnieuw groot succes !!!

Update: Foto’s Koningsspelen :   https://photos.app.goo.gl/Z7aNpL8M6NIEiQUl1       Met dank aan Johannes Hooghiem

Onder zomerse weersomstandigheden organiseerde de “Koningsspelen-commissie Noord Ooost Hoek” op vrijdag 20 april de Koningsspelen 2018 voor de 183 leerlingen van de basisscholen uit Burum, Munnekezijl en Kollumerpomp.

Om tien over negen werden de Koningsspelen, die gehouden werden op het sportterrein van S.V. de Lauwers, geopend door wethouder Boerema van de gemeente Kollumerland ca. Na een welkomstwoord opende hij de Koningsspelen 2018 door middel van een schot door het gat op het nieuw aangeschafte schietkleed. Dit schietkleed is gesponsord door de Club van 100 van V.V. de Lauwers. Nadat Boerema soliede de bal door een gat van het schietkleed had geschoten, konden de spelletjes van start gaan.

Bij SV De Lauwers staat voetbal en korfbal centraal en dat was deze ochtend goed te zien. De jongste kinderen deden spelletjes die in het teken stonden van voetbal en korfbal. De grotere kinderen speelden 4 tegen 4 korfbal en voetbal. Tevens waren er tikspelletjes en een echte touwtrekbaan. Tussen deze spelletjes door konden de kinderen zich uitleven op een springkussen en een grote hindernisbaan.

Voor de groepen 5 t/m 8 was er een superleuke S.V. De Lauwers quiz bedacht.
Nieuw dit jaar was dat de groep 5 t/m 8 in competitie verband streden. De winnaars van groep 5 en 6 waren PSV en van groep 7 en 8 Liverpool.
Om 12.00 uur werden de Koningsspelen afgesloten en mochten alle kinderen een, speciaal voor deze dag gemaakte ‘Koningsspelen-vaantje’ in ontvangst nemen.

Tot slot willen we alle kinderen en onze ruim 50 vrijwilligers bedanken voor hun inzet tijdens de koningsspelen.

Organisatie Koningsspelen
Korien Boerema, Marieke van Straten,
Roel de Haan en Merwin Kingma

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Volgende wedstrijden
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor