Moeizame overwinning De Lauwers op Houtigehage

Voor het eerst in de geschiedenis werd de wedstrijd De Lauwers – Houtigehage gespeeld. Houtigehage heeft ruim 94 jaar op de zondag gespeeld en dit was hun 2e competitiewedstijd op de zaterdag.

Voorafgaand aan de wedstrijd schoot pupil van de week Lukas van der Let de bal in het doel van Houtigehage. De Lauwers ging direct in de aanval en had direct een veldoverwicht al leidde dat niet direct tot kansen. Houtigehage verdedigde goed tot in de 25e minuut toen Arjan van Straten met een individuele actie 2 spelers uitspeelde en de doelman kansloos liet. De ban was gebroken en De Lauwers joeg op de 2e goal maar die kwam er tot de rust niet. Na de rust bracht  trainer Tinus Huisma er 2 extra spitsen erbij. Wilko Sikkema en Martijn Fokkema moesten voor meer doelpunten zorgen. Dit ging ten koste van Pieter Ozinga en GertJan Verbruggen.  Dit bracht niet direct tot meer kansen en leidde zelfs tot een zeldzame zeer grote kans van Houtigehage. Gelukkig voor De Lauwers werd het geen goal.

Houtigehage hielp De Lauwers daarna in de 61e minuut met een eigen doelpunt en toen kwam De Lauwers los. Sander Wilpstra scoorde  5 minuten later met een frommelgoal de 3-0 binnen.

10 minuten later schoot Wilko Sikkema de 4-0 binnen op aangeven van Arjan van Straten en weer een minuut later werd het zelfs 5-0 door invaller Bauke Pieter Nieuwenhuis.

Daarna nog wat kansen voor martijn Fokkema maar het bleef 5-0 en floot de goed leidende scheidsrechter Brian Elzinga voor het eind van de wedstrijd.